У дома-Технически новини-Трябва ли да купувам лаптопи Qualcomm, работещи под Windows 10?

Трябва ли да купувам лаптопи Qualcomm, работещи под Windows 10?

Qualcomm обяви преди няколко дни, че първите лаптопи Snapdragon 835 най-накрая стартираха в продажба. Устройствата, работещи на същата платформа, открити като част от водещия Android тази година, включително Galaxy S8 и Note8, ще работят през целия ден.

Това е страхотна новина и отваря изцяло нов тип мобилни изчисления. Но засега, не бъдете твърде щастливи Всъщност най-доброто нещо, което можете да направите с тези устройства, е да ги игнорирате за около година.

Това е така, защото следващото най-добро нещо е точно зад ъгъла. Говорим за процесора Snapdragon 845, който е включен в Galaxy S9 и много други Android устройства през следващата година. Ако смятате, че лаптопите Snapdragon 835 заедно с Windows 10 звучат вълнуващо, тогава лаптопите Snapdragon 845 ще бъдат още по-готини. Qualcomm модернизира чипове Snapdragon.

Новият процесор е с 25% по-мощен от предшественика си, а графичната производителност е нараснала с 30%. Това са подходящи параметри, особено когато става дума за машини, които трябва да изпълняват приложения за Windows 10. Има поддръжка за AR и VR възможности, вградени в платформата Qualcomm Snapdragon 845.

Snapdragon 835 не е сравним с мощните чипове Apple A10X и A11 Bionic. Но дори и в този случай той все още може да предложи прилично изживяване с Windows 10.

Оставете коментар