У дома-Технологични рецензии-Лампата ти е добродушна

Лампата ти е добродушна

Драйверът (захранване) е сърцето на LED лампата, която доставя устройството с животворно електричество. Висококачественото захранване ще осигури стабилна работа на осветителното оборудване, ярък блясък на диодите и дълъг експлоатационен живот.

Независимо от входните данни на мрежата, изходното устройство трябва да поддържа зададената текуща стойност. Стандартните функции на източника на енергия също включват набор от защита на лампата от късо съединение, претоварване и пренапрежение на изхода.

Раздора с водача

В зависимост от вида на осветителното тяло, неговите условия на работа, се избира подходящо захранване. Така че за офис осветление, характеризиращо се с ниски изисквания за защита на корпуса (обикновено IP20 е достатъчно), тесен температурен диапазон и стабилно напрежение. Важен показател за такова оборудване ще бъде коефициентът на пулсации, чиято стойност трябва да бъде минимална, за да се създаде комфортна работна атмосфера.

Ако лампата е предназначена да осветява магистрала или мост, железопътна линия или метро, ​​то нейният източник на енергия трябва да е устойчив на вибрации. Следователно не можете да направите без съединението, излято в драйвера. В противен случай елементите на устройството просто се отдалечават от дъската по време на първата вибрационна атака.

Оборудването за външно осветление поставя високи изисквания към степента на защита на корпуса на водача (IP 65-67), както и температурните условия (в суровите руски реалности това е особено важно). А промишлените осветителни тела се нуждаят от драйвери, които са не само защитени от прах и влага, но и устойчиви на пренапрежения.

Две е повече от едно!

Бързото развитие на технологиите направи почти норма и такова полезно решение като аварийно захранване. Инсталирането на резервен драйвер несъмнено е полезно за училищните приспособления, тъй като ви позволява бързо да евакуирате учениците при спешни случаи. И в индустриалното предприятие такова оборудване бързо ще премахне повредите, без да прекъсва производствения процес.

Ние избираме. Избират ни ...

Надеждните производители на LED оборудване обясняват обяснително много внимание на водача. И ако някои вървят по пътя на развитието на собственото си захранване, други предпочитат продукти на известни производители, доказани през годините.

Така в надеждни осветителни тела на най-голямата руска фабрика FEREX са инсталирани драйвери на известния световен производител - Mean Well. Тази тайванска компания, един от петимата лидери в индустрията (!), Произвежда захранвания за повече от 35 години и в различни периоди доставя своите продукти на IBM и Apple.

накрая

Когато избирате LED осветително оборудване, отделете време, за да разберете кое захранване е монтирало производителя. Сърцето на лампата главно определя експлоатационния живот!

Оставете коментар