У дома-За кухня-Електрическа скара Wollmer S807 за дома: предимства и недостатъци

Електрическа скара Wollmer S807 за дома: предимства и недостатъци

На фона на карантинните мерки, въведени в много градове на Русия, много от техните жители трябваше да се сблъскат със значителни промени, включително в начина си на хранене. Традиционните кухненски уреди, въпреки широките си възможности за употреба, все още имат някои ограничения. По-специално, имитирането на ефекта от барбекю или барбекю у дома може да бъде доста трудно. Разговорът за печено месо на огън не дойде случайно - късната пролет традиционно е сезон на барбекю и на фона на трудна епидемиологична ситуация, пътуванията на пикник може да бъдат забранени.

Това обаче не означава, че сочните пържени филе или пържоли ще трябва да бъдат напълно изоставени. Гответе месо не е по-лошо, отколкото на тиган за печене, докато не излизате от къщата, можете да използвате електрическа скара. Освен това можете да готвите върху него без използването на масло - привържениците на здравословната диета със сигурност ще го оценят. В нашия преглед днес ще разгледаме техническите параметри и някои характеристики на контактната електрическа скара Wollmer S807.

Спецификации

маркаWollmer
МоделS807
изгледСвържете се с електрическа скара
Мощност, W2000
контролмеханичен
Температурен диапазон, ° С160-230, плавно регулиране
Таймер минДо 30
Размери на работната площ, см30x25
Тегло, кг6,5
Незалепващ материал на панелаАлуминиево покритие
оборудванеГофрирани панели, тавичка за мазнини, шпатула за обръщане на храни и почистване след готвене

грил

Следните аксесоари са включени към всяка решетка Wollmer S807:

 • корпус на скара;
 • сменяеми алуминиеви панели с гофрирана повърхност и незалепващо покритие;
 • подвижна тавичка, в която по време на готвене изтича мазнината и излишъкът от продуктите;
 • пластмасово острие, което не уврежда покритието;
 • ръководство за употреба;
 • гаранционна карта;
 • книга с рецепти.

В същото време стандартното оборудване ще бъде достатъчно за готвене на вкусно, ароматно, сочно месо в кухнята не по-лошо, отколкото на скара. В същото време цената на решетката Wollmer S807 е достъпна в сравнение с конкурентните модели. За него купувачът получава функционално, удобно за използване и надеждно кухненско устройство, което е подходящо както за рядка употреба (при специални поводи), така и за ежедневни кулинарни експерименти. Този модел е лесен за грижи, за 4 минути той достига максимална температура от 230 градуса и го поддържа до 2 часа, а също така може да се регулира по височина за различни ястия.

Вид на скара

Дизайнът на модела S807 се отнася до типа контакт - това е т.нар натиснете решетки, при които температурният ефект излиза над и под. Този метод не само осигурява равномерно пържене, но и намалява времето за готвене в сравнение с едностранното пържене в тиган. Също така при такова готвене се намалява загубата на влага, така че продуктите са по-сочни.

Корпусът на решетката е изработен от полиран неоцветен метал. Този дизайн подхожда на дизайнерската концепция на модерна, високотехнологична кухня, стил Hi-Tech и Techno. В допълнение, металът без боядисване по-малко се страхува от драскотини и механични натоварвания, отпечатъците по него са по-малко забележими. Предната равнина е завършена със стъклена вложка.

Със свален капак решетката е компактна и ергономична, не заема много място на кухненския рафт или на рафта на шкафа. При готвене работната височина зависи от дебелината на подготвения продукт: горният капак може да бъде фиксиран в 5 позиции.Следователно, е възможно да се готви с еднакво удобство както на тънка котлона за бургер, така и на дебела пържола - горният елемент за пържене ще приляга плътно във всеки случай. Също така настройката спомага за равномерното разпределение на натиска върху продуктите, което е удобно при пържене на зеленчуци, меко сирене и т.н.

Ако искате да готвите повече месо или зеленчуци, отколкото пасват на долния панел, тогава режимът на барбекю ще дойде на помощ. В него решетката е разположена като книга, образувайки 2 плота. По-специално можете да пържите пържоли в едната половина и да готвите зеленчукова гарнитура в другата.

Мазнината, разтопена по време на готвене, се оттича в специална тава, разположена в дъното на устройството. Достъпът до него може да се получи от предната страна - в затворено състояние таблата е на едно ниво с предната равнина на скарата. След готвене го извадете и го измийте с вода, след което го поставете обратно.

Панелите за пържене също се почистват лесно. Поставени в електрическата скара, те са плътно притиснати от метални щипки - това елиминира обратната връзка и в същото време поддържа въздушна междина, в която циркулира въздух, симулирайки ефекта от пърженето върху скарата. За да ги изключите, са предвидени черни бутони на корпуса, при натискане панелите излизат от монтажните жлебове и се отстраняват лесно.

Можете да контролирате времето и температурата на пържене на дисплея. Тя ви позволява точно да зададете необходимите параметри - а в някои ястия разлика от няколко градуса може значително да повлияе на вкуса на ястието.

Електрическа решетка за управление S807

Jog набиранията и дисплеят са от предната страна на устройството. Лявата дръжка настройва времето за работа - завъртане надясно или наляво и контролиране на промяната на екрана, задаване на желаната продължителност и фиксиране с бутона, разположен в центъра.

Дясното копче се използва за настройка на температурата. Инженерите на Wollmer са внедрили двойна дисплейна система:

 • стойност в градуси показва LCD екрана;
 • маркировките около копчето показват съответната степен на пържене: Слаба (слаба, от 160 до 180 градуса), Панини (средна, от 180 до 205 градуса) и Сиар (силна, от 205 до 230 градуса).

Това улеснява както спазването на точните изисквания на рецептите, така и избора на режима на готвене според вашите собствени предпочитания.

Има и бутон за превключване на температурата от Целзий към Фаренхайт.

За да се улесни наблюдението на работния режим, е осигурена специална индикация. Екранът започва да мига, когато уредът е включен и по време на нагряване, и когато желаната температура е достигната или готвенето е завършено от таймера, се чува звуков сигнал.

експлоатация

За да може електрическата скара Wollmer S807 да работи ефективно и правилно, трябва да следвате препоръките за нейната употреба.

Подготовка за работа

Преди първото стартиране извадете панелите за пържене и тавата за мазнини - и изплакнете обилно във вода с всякакъв препарат. След изсушаване или избърсване на сухо - и се върнете обратно. Ако е необходимо, покрийте повърхностите с растително масло - но това не е необходимо, тъй като те са покрити с незалепващо покритие.

За ефективна и безопасна употреба грилът трябва да бъде разположен върху здрава и равна повърхност. Около него не трябва да има чужди предмети в радиус от 20 см: по време на работа устройството активно излъчва топлинна енергия, а също така се нуждае от приток на въздух за циркулация.

Важно! Когато се включи за първи път, може да се образува малко количество дим. Това е абсолютно нормално, тъй като вътрешните метални части са фабрично покрити с консервантна грес, която изгаря при употреба.

Готвейки храна

Преди да започнете да готвите, скарата трябва да е топла. За целта затворете горния капак и задайте контрола на температурата в подходящ режим:

отСтайна температура
нискоОт 160 до 180 градуса.
ПаниниОт 180 до 205 градуса.
увехналОт 206 до 230 градуса.

След като скарата започне да се затопля. За постигане на зададената температура са необходими средно 3-4 минути.По това време LCD екранът светва в оранжево, върху него мига думата ОТОПЛЕНИЕ. Скарата информира за края на отоплението чрез звуков сигнал и екранът спира да мига.

След това разстелете продуктите и натиснете капака или поставете решетката в положение BBQ.

Когато готвите навреме, задаваме желания интервал с дръжката на таймера. Максималната продължителност на 1 цикъл е 30 минути. Избраното време се фиксира с натискане на бутона, разположен в центъра на дръжката - след това отброяването, показано на LCD екрана, започва. След изтичане на зададения интервал, ще се чуе звуков сигнал.

Важно! Натискането на централния бутон отново спира или напълно спира отброяването на времето за готвене, но не изключва устройството.

След изтичане на времето, зададено от таймера, решетката не се изключва, а преминава в режим на пестене на енергия. За да го деактивирате напълно, завъртете контрола на температурата в положение Изключено.

Важно! Включването на контрола за отопление в крайно ляво положение може да изключи устройството по всяко време.

Предвидена е и функция за защитно изключване. След 60 минути, ако потребителят не е променил температурата или настройките на таймера, устройството се изключва. Това се отчита при прекратяване на подсветката на екрана.

Грижи и поддръжка

Преди почистване изчакайте, докато решетката се охлади напълно, след това допълнително проверете дали е изключена. След това извадете тавата, за да съберете мазнини и сок и ги изсипете, и изпратете тавата до мивката.

Сега изключете панелите. Ако остатъците от храна са се залепили към тях (което е малко вероятно поради незалепващо покритие), отстранете ги с пластмасовата шпатула, която се доставя с комплекта. След това измиваме всички елементи в топла вода, използвайки течни почистващи препарати. Аксесоарите могат да се мият и в съдомиялна машина.

Важно: Не използвайте абразивни съединения, които могат да повредят незалепващото покритие.

Избършете тялото на електрическата скара с леко влажна гъба, след това с мека кърпа или хартиена кърпа. Когато панелите за пържене и тавата са сухи, ги поставяме в скарата и я прибираме за съхранение.

Важно! Не позволявайте на влагата да навлезе в устройството.

Предимства и недостатъци

Обобщавайки прегледа на електрическата скара Wollmer S807, ние подчертаваме нейните силни и слаби страни.

Предимства:

 • бързо загряване;
 • 5 нива на фиксиране на капака;
 • възможност за използване в режим на барбекю;
 • контрол на времето за готвене;
 • събиране на излишното масло и сок в тавата;
 • надеждно незалепващо покритие, възможност за готвене без масло;
 • простота и яснота на управлението;
 • сменяеми, лесни за почистване панели;
 • включено по-чисто острие;
 • сок за запечатване в месо;
 • няколко степени на печене;
 • възможността за пържене до красива кора.

Недостатъци:

 • къс захранващ кабел - 65 см;
 • горен и долен панели не са взаимозаменяеми;
 • стъклено покритие на маркировката на предната равнина.

Характеристика на S807 е технологията SteakWind. Състои се във въздушната междина между нагревателния елемент и повърхността за пържене. Когато включите скара, въздухът се загрява и допринася за появата на хрупкава коричка на месото, която задържа сока вътре в приготвените храни. В допълнение, гофрираните панели повтарят ефекта на топлината, излъчвана от горещи въглища - следователно, продуктите се приготвят по-бързо и равномерно. И благодарение на SteakWind се получават сочни не само месо и риба, но и много по-нежни и меки зеленчуци. В резултат на това дори не можете да напуснете къщата си, за да получите съдове „като от огън“.

Така че с грила Wollmer S807 можете да приготвите много вкусни и здравословни ястия у дома, дори без да имате специални кулинарни умения. За тези, които ценят удобството и възможността да се хранят здравословно без много усилия, това е идеална опция.

Оставете коментар