У дома-Технологични рецензии-Клас на стабилизатор на волта напрежение

Клас на стабилизатор на волта напрежение

Сред разнообразието от производители е много трудно да се избере регулаторът на напрежението, който е най-подходящ за задачата. Единият е подходящ за монтаж в страната, другият за хладилника, третият е идеален за котела, списъкът продължава. В ревюто си искам да подчертая най-популярните модели на руския пазар и да намеря сред тях най-добрите по отношение на цена и качество.

Няма смисъл да се сравняват всички марки, като повечето от тях се произвеждат в една и съща фабрика, но под друга марка. Следователно в прегледа ще участват следните популярни марки:

  1. Водещ (Русия, Псков)
  2. Volt Engineering (Русия, Москва)
  3. Rucelf (Китай)
  4. Energotech (Русия, Таганрог)
  5. Енергетика (Русия, Москва)
  6. Резанта (Китай)
  7. Напредък (Русия, Псков)

При сравняване на определени модели беше използван принципът на подбор за най-широк обхват на работа и стабилизация, който обикновено е един от най-честите критерии за избор след цената.

Работни прагове

Обхватът на работа показва граничните стойности на входното напрежение, при което устройството ще изключи товара. Границите на входното напрежение, при което продуктът ще изведе декларираното 220V като правило, са значително по-тесни от праговете на изключване.

Струва си да се отбележи, че не всички производители посочват тези прагове в описанието на характеристиките на устройството, като по този начин подвеждат купувача.

Точност на стабилизация

Този параметър е важен за високо прецизно оборудване, той показва колко напрежението след устройството ще се различава от 220V. Според GOST отклонението от ± 10% е допустимо за нормалното функциониране на повечето оборудване.

Вградена защита

Всеки стабилизатор, в допълнение към основната си функция за поддържане на изходното напрежение в рамките на 220V, трябва да има и редица защитни функции, които ще помогнат за защита както на домакинските уреди, така и на самия продукт от неизправност. По-долу е даден списък на функциите, които са декларирани от производителя.

Общи размери, тегло, вид на разположение

Често изборът на стабилизатор почива на неговите размери, което е особено вярно за помещения с ограничено пространство за инсталиране на този продукт. Монтираната на стена инсталация дава възможност за поставяне на продукта дори при най-тесни условия, а подът е по-търсен, когато е невъзможно да се мотае на стената.

Байпас режим ("транзит")

Режимът на байпас е предназначен за свързване на товара, заобикаляйки стабилизатора в случай на проблеми с него или ако е необходимо да се стартира натоварване с голяма мощност, което не се препоръчва да се включва през веригата за регулиране. Разграничете механичния и електронния транзит. В първия момент напрежението от мрежата се прехвърля директно към товара без никаква защита. С електронен продукт той предава напрежение без стабилизация, но при критично ниски или високи стойности изключва натоварването, т.е. изпълнява функцията на реле.

Допълнителни функции и дисплей на информация

Ясна и информативна индикация ви позволява да направите интерфейса на стабилизатора по-достъпен за неподготвен потребител. Свръхпредлагането на данни само ще обърка, а липсата на данни ще усложни разбирането на някои функции на устройството.

Цена, гаранция

След като прегледате всички характеристики на стабилизатора и изберете най-подходящия за параметрите, често се оказва, че струва много пари или, напротив, много скъпа марка представя малко възможности, лоша е във функционалността и има малка гаранция.

Резултатът от този преглед е обобщена таблица с обща оценка на най-добрия модел и за отделен параметър. Най-високата оценка е 8, а най-ниската - 1.Ако значението на функцията е недвусмислено трудно да се оцени, тогава на продуктите се дава същата средна оценка 4.

Както се вижда от резултатите, първите три стабилизатора по отношение на общата оценка включват моделите Volt Engineering Amper-R E 16-1-25 V2.0 и Hybrid E 9-1-25 V2.0, както и модела на Energotech OPTIMUM -5000.

Оставете коментар