У дома-Оценки-ТОП-5 електрическа месомелачка 2020

ТОП-5 електрическа месомелачка 2020

Съвременните домакински уреди за кухнята са внимателно и функционално оборудване. Но в същото време оборудването е скъпо, така че когато купувате, трябва да дадете предпочитание на универсални функционални модели, които освен че изпълняват основната си задача, са в състояние да заменят други домакински уреди. В този материал ще разгледаме топ 5 електрически месомелачки, в които ще определим най-добрия модел.

Електрическата месомелачка улеснява готвенето и може да обработва до няколко килограма месо в минута. Способен да се справи с твърдо или нежно месо.

Много модели са оборудвани с допълнителни дюзи за производство на кайма с различна консистенция, производство на домашни колбаси, нарязване на зеленчуци и дори правене на сокове от плодове и зеленчуци. Когато избирате, струва си да обърнете внимание на онези модели, които имат зеленчукови резачки. Тази функция значително ще ускори приготвянето на салати, замествайки дълъг и неприятен процес на работа с ръчна ренде.

Характеристики, важни за оценката

За да съставим правилно рейтинг, разгледахме основните предимства и недостатъци на моделите, които определят тяхната функционалност и възможности. При съставянето на рейтинга разчитахме на обективни критерии, които не са свързани с дизайна и други нюанси, подбрани по вкус на потребителя.

Един от основните параметри е мощност на двигателя устройства. Тя е представена по два показателя - максимален и номинален. Номиналната мощност на двигателя на производителна месомелачка не трябва да бъде по-ниска от 400-500 вата. В противен случай възникват трудности при обработката на жилаво, твърдо месо, например говеждо месо с филми и други недостатъци. За месомелачки с ниска мощност е необходимо предварително да подготвите месото, да извършите почистване, нарязване на малки парченца. За мощните месомелачки това не се изисква, което спестява време.

производителност - този параметър определя количеството на преработеното месо за определен период от време и зависи от мощността на двигателя, перфорацията на решетките, размера на шията, качеството и формата на ножа. Производителността трябва да бъде най-малко 1,5 кг месо за 1 минута. В противен случай месомелачката просто не е ефективна. Ако често се налага да готвите голямо количество кайма, например за домашно приготвени колбаси или когато приготвяте храна за компания за пикник или друго събитие, тогава трябва да си купите месомелачка с производителност 2-2,5 кг. За минута.

Брой скорости - важен параметър за многофункционалните месомелачки, които могат да готвят мляно месо, нарязват зеленчуци и плодове. Месото изисква една скорост. При меките продукти скоростта на обработка трябва да е различна, в противен случай месомелачката няма да може да работи еднакво ефективно с различни продукти.

Допълнителни дюзи - Много модели оборудване разполагат с дюзи за нарязване на зеленчуци, дискове с перфорация за получаване на кайма с различни размери на зърното. Оптималният комплект ще бъде следният набор от дюзи: дискове за кайма, дюзи за кебапчета и колбаси и накрайник за рязане на зеленчуци. Ценообразуване, формиране на бисквитки, сокоизстисквачка са незадължителни решения, които не си струват парите, които повечето производители искат от тях.

По този начин за съставяне на оценката бяха взети предвид следните технически характеристики:

 • Мощност на двигателя;
 • Производителност на месомелачка;
 • Наличието на скоростни режими;
 • Наличието на допълнителни дюзи.

Каним ви да се запознаете с рейтинга на популярните месомелачки, които могат да бъдат намерени в топ продажбите в момента и които заслужават внимание при покупка.

5-то място: Panasonic MK G1800PWTQ

Ползи:

 • Мощност на двигателя - 1800 W, номинална мощност 330 W.

Недостатъци:

 • Ниска производителност по време на работа - до 1,6 кг месо за 1 минута;
 • Липсата на няколко режима на скорост;
 • Липса на дюзи - има само месомелачка, но са осигурени 3 диска за различен размер на зърното от кайма.

Цена: 15 290 рубли

Panasonic MK G1800PWTQ е конвенционална електрическа месомелачка, не изисква повече. Тя се справя добре със задачата си, но не може да зарадва многофункционалността и производителността при използване. Калъфът има отделения за съхранение на дискове и шнур, изработен от метал и пластмаса. Стилът на устройството е доста противоречив, мнозина го смятат за остарял. Недостатъкът е високата цена в сравнение с други модели. В същото време месомелачката не се различава по мощност или модерно оборудване, което би могло да оправдае високата цена. Намаляването се обяснява с познаването на марката и популярността на модела поради неговата простота и надеждност.

4-то място: Moulinex HV9 ME740H30

Ползи:

 • Мощност на двигателя - максимална 2300 W, номинална 1000 W;
 • Производителност - до 5 кг месо за 1 минута;
 • Опции - резачка за зеленчуци, дюза за кебап и колбаси.

недостатъци:

 • Брой скорости - 1.

Цена: 14 990 руб.

Moulinex HV9 ME740H30 е електрическа месомелачка, полезна за семейства, където ястията от смляно месо се приготвят редовно и в големи обеми. Моделът разполага с мощен двигател. Липсата на превключвател за скорост затруднява работата с техниката при използване на приставки за нарязване на зеленчуци. Също така, един високоскоростен режим ускорява износването на двигателя и при значителна работа може да доведе до прегряване. Комплектът включва дюзи за настъргване на зеленчуци, готвене на домашни колбаси и турски кебап. Конструкцията на корпуса има отделение за настаняване на сменяеми дюзи, което опростява съхранението на компоненти, не изисква заемане на допълнителни кутии. Калъфът е пластмасов и изисква внимателно боравене. Също така на практика тази месомелачка не потвърждава твърдените високи резултати.

3 място: Bosch MFW68660

Ползи:

 • Мощност на двигателя - 2200 W максимум; 800 W;
 • Производителност - 4,3 кг кайма за 1 минута;
 • Пълен комплект - дискове за месо, зеленчукови резачки, накрайник за колбаси и кебап, сокоизстисквачка.

недостатъци:

 • Брой скорости - 1 скоростен режим.

Цена: 15 490 търкайте.

Bosch MFW68660 е друга електрическа месомелачка от известен производител, предлагана на по-висока цена в сравнение с конкурентите. Но за тази цена потребителят получава устройство, с което според производителя е възможно да се готви до 4,3 кг кайма за 1 минута. Калъфът е от пластмаса. Пакетът включва допълнителни устройства, които разширяват функционалността на месомелачката. Липсата на няколко скоростни режима обаче се отразява негативно на използваемостта. Например, високите обороти са подходящи за месо, но когато използвате ренде, шредер и сокоизстисквачка, работата с месомелачка става по-трудна и изисква определено умение. На кутията е осигурена транспортна дръжка, месомелачката е лесна за пренасяне, ако се съхранява през повечето време в килера, а не на работната повърхност в кухнята. Дизайнът е модерен, техниката не може да се нарече компактна. Отделно си струва да коментираме сокоизстисквачката, която потребителите оцениха като „не струва парите“. Месомелачката не е в състояние да изцеди достатъчно сок от продуктите.

2-ро място: REDMOND RMG-CBM1225

Ползи:

 • Мощност на двигателя - 2500 W максимум, номинална 800 W;
 • Производителност - до 2,5 кг месо в минута;
 • Брой скорости - 2 за различни режими;

недостатъци:

 • Ограничено оборудване - накрайник за колбаси и кебапче.

Цена: 14 290 рубли

REDMOND RMG-CBM1225 има метален корпус за лесна поддръжка. Месомелачката има достатъчна мощност за обработка на месо от различни видове, снабдена е с дюзи за домашни колбаси. Липсата на прикачени файлове за работа със зеленчуци значително намалява неговата функционалност. Освен това оборудването не е евтино.Превключвателят за скорост ви позволява удобно да работите в различни режими, предпазва двигателя от претоварване и работа при високи обороти с меко месо.

1-во място: Zwiller Grand

Ползи:

 • Мощност на двигателя - максимална 2000 W, номинална 800 W;
 • Производителност - до 2,5 кг месо в минута;
 • Брой скорости - 2 режима;
 • Пълен комплект - дискове за сирене с отвори с различен размер, дюза за колбаси и кебап, зеленчукова резачка.

недостатъци:

 • Не бяха открити значителни недостатъци.

Цена: 12 500 rub.

Месомелачката Zwiller Grand има благоприятна сила и производителност. Позволява ви да готвите до 2,5 кг месо в минута, което е достатъчно за голямо семейство. Подходящ и за пълнене на домашно приготвени колбаси, готвене на салати и зеленчукови предварителни настройки за други ястия. Превключвателите за скорост и два режима на работа осигуряват контрол върху процеса на смилане на продуктите, което ви позволява да изберете желаната скорост в зависимост от използваната дюза. Калъфът е изработен от устойчива пластмаса. Това значително улеснява общото тегло на месомелачката.

Ножът на месомелачката е направен от стомана и лесно може да се справи с меко и твърдо месо, не превръща мляното месо в каша, но пререзва точно месото на филийки със същия размер, запазвайки влагата и текстурата на парчетата. Месомелачката не отстъпва по функционалност и качество на изграждане на добре известни марки, докато производителят не надценява показателите за производителност.

Обобщавайки

Почетен победител! Месомелачката Zwiller Grand получава първо място поради висок показател за ефективност, богата функционалност, благодарение на оптималния набор от прикачени файлове и висококачественото сглобяване. Надяваме се, че информацията, която събираме, ще ви помогне да направите правилния избор при покупката.

Оставете коментар