У дома-Статии за партньори-Speedcheck - нова услуга за проверка на скоростта на интернет

Speedcheck - нова услуга за проверка на скоростта на интернет

Понякога се появява бавно зареждане на страници поради неизправност в доставчика на интернет услуги или рутер или просто проблеми с искания уебсайт. Всички фактори трябва да се вземат предвид, но първо трябва да проверите скоростта на интернет.

Speedcheck е безплатна услуга, при която можете да разберете скоростта на вашия интернет само за няколко секунди.

Диагностика на скоростта

Интерфейсът на сайта е интуитивен - на главния екран има син бутон за бързо стартиране на диагностиката.

След известно време се появяват резултатите от проверката. Какво означават тези показатели? Струва си да превъртите страницата по-нататък и ще видите подробното „Ръководство за скорост и интернет връзка“ от 6 глави. Той има всичко за самостоятелно отстраняване на проблеми във вашата система и подобряване на скоростта на интернет. Потребителите, които са далеч от основите на интернет връзките, ще разберат какво представлява доставчик на интернет услуги (ISP), IP адрес, как Ethernet кабел влияе на скоростта на Интернет и могат да разберат дали резултатите от теста са достатъчно добри за техните нужди.

  1. Закъснение във времето (пинг) на данни за преместване до местоназначението (милисекунди). Резултатът - до 100 ms - е добър. Ще забележите закъснение над 200 ms, когато вашият видео чат ще „виси“.
  2. Скорост на изтегляне (Mbps) показва колко бързо вашето устройство изтегля данни от интернет, Когато например гледате видеоклипове, страници с много снимки или изтегляте документи.
  3. Скоростта на изтегляне (Mbps) определя как устройството ви изтегля данни до Интернет, Това се отразява на времето, необходимо за качване на снимки, документи или видеоклипове, например, за изпращане по имейл.

Препоръчително е да правите тестове за скорост в различно време на деня. Ако се забави само по време на пиковите часове и след това отново стане бързо - това положение е нормално. Но ако скоростта ви е постоянно по-ниска от тази, обещана от вашия интернет доставчик, това е проблем и трябва да се реши.

Всички ваши резултати от тестове за скорост, направени в Speedcheck, се запазват, за да можете да ги прегледате и да направите съответните заключения за себе си.

Какво да правя след това

Дори ако скоростта на изтегляне и качване е добра, има и други фактори, които забавят вашия интернет. Проверка:

  • Вашият тип интернет връзка;
  • Време на деня. Когато много хора използват Интернет едновременно, скоростта спада. Най-високите проценти обикновено са късно през нощта или рано сутринта;
  • Сайтове с голям трафик. Този проблем не може да бъде решен - просто трябва да бъдете търпеливи и да отидете на сайта по-късно;
  • Вашата джаджа. Дори няма да почувствате много висока скорост на Интернет, ако вашият компютър / смартфон / таблет е остарял или заразен с вирус.

Предимства на услугата

Има две различни предимства на Speedcheck:

  1. Сървърните мрежи се състоят само от 40 Gb / s сървъри. По този начин потребителят може да измери наистина високоскоростна връзка по целия маршрут, докато при други онлайн тестове скоростта се измерва само от неговата точка за достъп до сървъра на интернет доставчика, което не е напълно правилно, от което производителността винаги е висока.
  2. Има подробно ръководство, което помага на потребителите да отстраняват проблеми със свързаността.

Има и удобно мобилно приложение за смартфони iPhone и Android:

Оставете коментар